logo

Kantorproductie CIRCUM MORTIS op 25, 26, 27 en 28 november om 20u

Op dinsdag 25, woensdag 26, donderdag 27 en vrijdag 28 november 2014 om 20.00 uur spelen bachelor en master studenten LUCA Drama de voorstelling CIRCUM MORTIS

————————–
tickets: http://www.30cc.be/programma/theater/circum-mortis.jsp
€ 5 | geen kortingen op de basisprijs

CIRCUM MORTIS

————————–

Gij die durft te spreken over het leven, maak uw borst maar nat.
Het zal misschien de dood zijn die u zijn woorden afstaat,
om u te behoeden voor verder gestamel.

Theatermaker en speler Johan Knuts heeft er twintig dienstjaren opzitten bij Toneelgroep Ceremonia, het gezelschap van de in 2010 overleden Eric De Volder. Een goede reden om grondig achterom te kijken. Naar nog eerder dan het begin. Het werk van de Poolse theatervernieuwer Tadeusz Kantor toonde De Volder de weg naar waar leven en dood elkaar treffen. Op de scène, tussen personages die proberen vergeten dat ze acteurs zijn en die hopen dat ze het halen van het lot, elke avond opnieuw.

CIRCUM MORTIS is een sluitstuk. Johan Knuts geeft al enkele jaren zijn kennis van het groteske theater door aan Leuvense dramastudenten. Kris Cuppens, opleidingshoofd van LUCA Drama, bracht hem in contact met doctor in de slavistiek, auteur en Kantorkenner Johan de Boose. Voor het onderzoeksproject De kunst van het gemis (gefinancierd door de Faculteit Kunsten van de Associatie KU Leuven) werken ze beiden aan Kantor was here, het laatste luik van het onderzoek. De Boose gidst de bachelors en masters van LUCA Drama doorheen leven en werken van Tadeusz Kantor. Knuts maakt met hen CIRCUM MORTIS, een intens antwoord op Kantors indrukwekkende theater.

coaching: Johan Knuts en Johan de Boose
spel: Laurian Callebaut, Heleen Desmet, Emma De Saedeleir, Amber Janssens, Anke Jochems, Tine Roggeman, Matthias Van de Brul, Lynn Van den Broeck, Sander Van den Broeck, Janna Van Mingeroet, Liesbeth Mulkers, Charlotte Verlinden, Maxime Waladi en Charlotte Wellens

————————–

locatie: Grote Zaal, OPEK, Vaartkom 4, 3000 Leuven

dinsdag 25, woensdag 26, donderdag 27 en vrijdag 28 november 2014, 20.00 uur

tickets: http://www.30cc.be/programma/theater/circum-mortis.jsp
€ 5 | geen kortingen op de basisprijs

————————–

De kunst van het gemis werd gefinancierd door de Faculteit Kunsten van de Associatie KU Leuven in samenwerking met het Poolse Instituut – Cultureel Dienst van de Poolse Ambassade in Brussel

foto: Kristof Van Perre

Circum Mortis – Officiële site van 30CC

Lees meer op facebook


Print pagePDF page
  • Share