logo

Masterclasses voor afgestudeerden uit theateropleidingen bij LUCA Drama

LUCA Drama organiseert voor het eerst enkele masterclasses. Onze masterstudenten zijn verplicht om er een minimum aantal te volgen binnen hun curriculum. Daarnaast willen we deze masterclasses met veel plezier ook openstellen voor onze alumni en voor afgestudeerden uit andere (theater)opleidingen.

We starten binnenkort met de masterclass van Simon De Vos rond de bewerkte teksten van King Lear. Hij wil graag werken rond personageopbouw. Hoe kom je tot een gevoed personage? Wat geeft de inhoud van de tekst mee? Wat kan een acteur aanbrengen? Welke verschillende invalshoeken kunnen we benaderen? Zowel fysiek als psychologisch. Simon wil jullie ook graag als makers aan de slag laten gaan: hoe ensceneer je een scène? Vanuit welke invalshoek en hoe kan je verschillende benaderingen tonen met eenzelfde tekst.

De masterclass van Simon De Vos gaat door in de zwarte zaal in OPEK (Vaartkom 4, 3000 Leuven) op zaterdag 25 en zondag 26 november 2017, telkens van 10u00 tot 17u30. Lunch breng je best zelf mee of kan je nuttigen in café Entrepot. Er zijn 12 deelnemersplaatsen voor deze masterclass. Deadline inschrijving: woensdag 22 november 2017.

Het weekend erna organiseren we een masterclass met beeldend kunstenaar Vincent Glowinski en performer Sofie Saller. Hun masterclass is bedoeld voor spelers-makers die vanuit een multidisciplinaire hoek inspiratie zoeken om te creëren. Uitgangspunt hiervoor is de impact van de herinnering van het lichaam tijdens de creatie en uitvoering van een artistiek werk. De doelgroep bestaat uit studenten en alumni Drama en Muziek met interesse in creëren/componeren en uitvoeren.

Deze masterclass gaat door op zaterdag 2 en zondag 3 december 2017, telkens van 10u00 tot 17u30 in de theaterzaal van campus Lemmens (Lemmensberg 3, 3000 Leuven). Breng zelf je lunch mee. De cafetaria van de campus is namelijk gesloten tijdens het weekend. Er zijn 20 deelnemersplaatsen voor deze masterclass.Deadline inschrijving: woensdag 29 november 2017.

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar buro@lucadrama.be met daarin de bevestiging welke masterclass je wil volgen en vervolgens 70,00 euro te storten op rekeningnummer BE31 4252 0317 2155 op naam van Luca VZW, Koningsstraat 328, 1030 Brussel met vermelding van ‘Masterclass + naam docent + deelnemer naam van deelnemer, bijvoorbeeld ‘Masterclass S. De Vos – deelnemer J. Pieters’.

Voor externen vragen we 35 euro per persoon per dag en dus 70 euro voor een masterclassweekend.


Print pagePDF page
  • Share