logo

Nieuw: Writing for Performance – een driejarig bachelortraject Schrijven binnen onze bachelor- en masteropleiding Drama!

Vanaf volgend academiejaar, 2020-2021, start LUCA Drama (LUCA School of Arts, Leuven) ‘Schrijven: Writing for Performance’, een nieuw bachelortraject binnen de opleiding Drama.

Studenten kunnen vanaf het eerste opleidingsjaar voluit inzetten op het schrijven van nieuwe teksten en het maken van nieuwe verhalen.
Dat doen ze in nauwe samenwerking en wisselwerking met de studenten van het bestaande traject ‘Spelen & Maken’. We geloven sterk dat een onderdompeling in andere aspecten van drama, het acteren en het theatermaken, een verrijking is voor de ontwikkeling van een schrijverschap.

Centraal in ‘Writing for Performance’ staat het maken van teksten die tot leven komen in een uitvoering. De opleiding start vanuit drama en podiumkunsten (incl. o.a. slam poetry), maar een student kan zijn/haar praktijk gaandeweg verdiepen of verbreden door schrijfprojecten binnen andere media: games en nieuwe media, muziek, film, audiowerk… in samenwerking met de andere opleidingen van LUCA School of Arts. Op die manier willen we de studenten én de opleiding uitdagen om gangbare teksttradities actief te bevragen en tot nieuwe vormen van podiumtekst te komen. Vormen die wij ons vandaag niet kunnen voorstellen.
Dit sluit aan bij één van de kernvragen die LUCA Drama aandrijft: hoe leidt je mensen op voor een toekomst die we niet kunnen kennen?

We starten met dit traject omdat we de noodzaak voelen van een plaats waar mensen zich vier jaar lang kunnen verdiepen in het maken van teksten. De snelle veranderingen in de wereld en samenleving moeten meer weerspiegeld worden in de creatie van nieuw materiaal, nieuwe verhalen. En we hopen dat – via het schrijven – een grotere diversiteit aan studentenprofielen de weg vindt naar de kunsten.

Kandidaten kunnen nog een toelatingsproef doen voor de opleiding op 2-3 juli, 20-21 augustus en 7-8 september.

De vaste praktijkcoaches binnen het eerste jaar van het traject schrijven zijn Nico Boon, Luanda Casella en Roos Euwe (dramaturge, BOG).

Meer info:
https://www.luca-arts.be/nl/drama-campus-leuven#hoe_ziet_de_opleiding_eruit

 

 


Print pagePDF page
  • Share
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram