logo

Biografie Kristof Van Perre

Kristof Van Perre (°1972) is werkzaam als acteur, filmmaker, docent en webdeveloper.

Hij studeerde in 1997 af  als filmregisseur op het RITCS (Royal Institute for Theatre, Cinema & Sound) te Brussel. Hij was medeoprichter van de workshop op het Festival van de Fantastische Film in Brussel (1996) en van de dagkrant van Theater aan Zee te Oostende (1998).

Na een tweetal jaren werken op filmsets volgde hij een opleiding webdevelopment. Hij was verschillende jaren New Media en internetspecialist bij bedrijven als PWC-Consulting (PriceWaterhouseCoopers), Stepstone en IBM Global Services.

In 2004 werd hij als acteur gevraagd bij het Leuvense muziektheatergezelschap Braakland/ZheBilding. Hij speelde mee in o.a. Immaculata, Gevoelige Mensen en Klopterop samen met o.a. Janne Desmet, Kris Cuppens en Sara Vertongen in een regie van Adriaan Van Aken en Stijn Devillé. Daarnaast was hij ook verantwoordelijk voor het videogedeelte van o.a.  Dansen Drinken Betalen – Almost the Movie, Last Call (de Engelstalige versie van DDB) (augustus 2016 op Fringe festival in Edinburgh) , Gevoelige Mensen, Klopterop en Sabine, Sabine, Sabine en videocaptaties, trailers en fotoreportages. Hij is ensemblelid van Het Nieuwstedelijk (de samenvloeiing van Braakland/ZheBilding en de Queeste).

Tussen 2006 en 2010 werkte hij als videorealisator bij de KU Leuven. Hij realiseerde er diverse educatieve en corporate video’s (zowel single als multicamera) en gaf ook workshops video aan studenten en onderwijzend personeel.

Hij was gastdocent Video en nieuwe media, Filmmodule en Viewpoints bij het Lemmensinstituut (nu LUCA Drama) en werkte ook mee aan het onderzoekproject ‘Tussen waarheid en waarachtigheid’.
Hij begeleidde het videogedeelte van Een Lichaam, een eindwerk op de Toneelacademie Maastricht.

Op dit moment is hij als coördinator bij LUCA Drama o.a. verantwoordelijk voor de website, social media, videocaptaties en fotoreportages.

Als acteur volgde hij o.a. opleidingen bij de Royal Academy of Dramatic Arts (RADA) en LAMDA, op de CSU Long Beach bij Jeff Perry, Alexandra Billings e.a. van de Steppenwolf Theater Company uit Chicago in Los Angeles, Barney O’Hanlon en Ellen Lauren van SITI (New-York) en Mary Overlie op het Rose Bruford College en in Accademia Teatro Dimitri in Verscio, Zwitersland.

Daarnaast trainde hij ook bij Arne Sierens, Peter De Graef, Eric De Volder, Peter Van den Eede, Johan Knuts, Stefan Perceval, Kristien Deproost, Wim Opbrouck, Robbie Cleiren, Sam Bogaerts, …

Hij werd in 2015 aanvaard in de workshopgroep van de legendarische acteercoach Jack Waltzer (Strasberg-, Adler- en Meisnertechniek) in Londen, Parijs en Los Angeles. Jack was acteercoach bij diverse projecten van Roman Polanski (Death and the Maiden, Bitter Moon) en  Martin Scorscese (Mean Streets) en was docent van o.a. Sigourney Weaver, Dustin Hoffman, Jon Voight, Sharon Stone, Gerard Butler, Emanuelle Seigner, …

Als filmmaker volgde hij o.a. workshops acteursregie bij Delia Salvi (Actor’s Studio L.A. en U.C.L.A.) en audio- en videomontage bij montageguru Walter Murch (The Godfather, Apocalypse Now, The English Patient,…)

Meer info: www.kristofvanperre.be

Download CV


Print pagePDF page
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram