logo

Herneming 6 bachelorproeven op LUCA Showcase.

LUCA SHOWCASE DRAMA 2018

Een programma van twee dagen met maar liefst zes stukken van jonge theatermakers en een rondetafelgesprek over auteurschap in theater dat is het aandeel van LUCA Drama aan de Showcase van 2018.

Deze bijdrage maakt deel van een hele week met artist’s talks en lezingen van veelbelovende jonge onderzoekers in de kunsten, een design- en kunsttentoonstelling, screenings, performances, concerten en book launches gaat hieraan vooraf.

Met de Showcase kijkt LUCA School of Arts een week lang, van 16 tot 20 oktober, terug naar de beste realisaties van het afgelopen jaar en blikt vooruit op intrigerende projecten voor het nieuwe academiejaar.

Snel naar

RESERVEER NU
DINSDAG 16 OKTOBER 2018

‘90.000.000.000’ van Tom Voet

16.00, 30CC/Wagehuys

90.000.000.000 is een persoonlijke ontdekkingsreis doorheen onze vleesindustrie en een zoektocht naar hoe zo’n actueel en tegelijk controversieel thema te verbeelden.

Meer info of reserveer tickets

On Chesil Beach van Ellis Meeusen

19.00, 30CC/Wagehuys

Op één nacht verliezen een jong, pasgetrouwd koppel wat ze nooit hebben gehad. ‘On Chesil Beach’ is een van levenslust glimmende monoloog waarin een heel leven verandert door iets kleins verkeerd te doen. Of beter: door niets te doen.Meer info of reserveer tickets

Rondetafelgesprek “The Well Made Play”

RONDETAFELGESPREK OVER DE HEDENDAAGSE SCHRIJFPRAKTIJK
20.00, 30CC/WagehuysDoctoraal onderzoeker Nico Boon nodigt collega’s theaterauteurs uit om het te hebben over de vraag: kan een geactualiseerde vorm van het situationele drama, doodverklaard in de Vlaamse Golf en de postmodernistische experimenten van de jaren ’80, opnieuw een relevante tool worden voor jonge theaterauteurs om via de klassieke plotopbouw een nieuwe, maatschappelijk broodnodige  synthese op te zoeken?

Reserveer nu online >

Eternel été van Egon Schoelynck

21.30, 30CC/WagehuysIn een amalgaam van verhalen, gaat Egon Schoelynck op zoek naar wat er verloren dreigt te gaan. Bijgestaan door een loopstation probeer ik mijn oma van de vergetelheid te redden. En daarbij ook zichzelf.

Meer info  of reserveer tickets

WOENSDAG 17 OKTOBER 2018
Je te tiens van Anais Jansen
16.00, 30CC/Wagehuys

Een voorstelling die de band tussen broers en zussen onderzoekt, het individu tegenover de rest, de binnen- en de buitenwereld. Geïnspireerd door ‘Dogtooth’ van Yorgos Lanthimos.

Lees meer of Reserveer je ticket.

‘v l u c h t’ van Anke Somers

19.30, 30CC/Wagehuys

V L U C H T van Anke Somers is gebaseerd op een metamorfose en op een biografie het is een queeste om los te komen een ode aan de waanzinnigheid

Lees meer of Reserveer je ticket.

‘Alone in the dark lost in the forest en iets met een dolfijn’ van Runa Robbroeckx & Kyra Verreydt

21.30, 30CC/Wagehuys

Voorstelling waarin Kyra Verreydt en Runa Robbroeckx op zoek gaan naar iets echt, iets tastbaar, iets waar. Deze zoektocht leidt ons langs het onzekere pad van de droom, de herinnering en de angst.

Lees meer of Reserveer je ticket.


Print pagePDF page
  • Share
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram