logo

Masterstudent Egon Schoelynck vanaf 30 november in UB-29 van TG Vagevuur.

Op 31 december 1915 vaart de UB-29 voor het eerst uit – duikboot in het Flandern Flotile van de Duitse vloot. Jonge helden duiken in het nieuwste monster van staal naar een plek in de geschiedenisboeken. Op 13 december 1916 zinkt UB-29 in de zanderige modder van de Oostendse kust om vergeten te worden tussen de andere U-bootwrakken. De 22 bemanningsleden tellen de minuten af tot hun onvermijdelijke dood. In september 2017 wordt het wrak terug gevonden: alle luiken zijn nog dicht.

UB-29 wordt een muziektheatervoorstelling voor 3 spelers/zangers, het 9-koppig mannenkoor van Brussels Experimental en de klank van staal.

Met Frank Dierens, Jonas Leemans, Egon Schoelynck & Brussels Experimental olv Floris Lammens

Concept / Regie Koen Boesman
Concept / Muziek Peter Spaepen

Met teksten van Maarten Inghels, Sien Volders, Stijn Devillé, Freek Mariën, Anna Carlier, Carmien Michels, Ephameron, Peter Holvoet-Hanssen, Dominique Collet, Marie Borremans, Hilde Van Malderen, Hanne Desmet & Lotte Lola Vermeer

Lees meer

 


Print pagePDF page
  • Share
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram